عزت نفس چیست و رابطه ی آن با موفقیت چگونه است
کتاب به خود احترام بگذاریم: عزت نفس چیست و رابطه ی آن با موفقیت چگونه است به قلم کریستین وبر، به شما کمک مى کند تا نقاط ضعف مربوط به عزت نفس تان را بشناسید و به نحوی مثبت در آن ها تغییر ایجاد کنید.
این تغییرات به شما کمک خواهند کرد تا یاد بگیرید احساسات تان را درباره ى خود اصلاح کنید. در صورتى مى توانید این کار را انجام دهید که یاد بگیرید در طرز تفکرتان تجدید نظر کنید. احساسات از دوردست ها نیامده اند: آن ها به واقع زاییده ى افکارند. این احساسات ممکن است به صورت غافلگیر کننده اى بر شما وارد شوند، اما واقعیت دارند.
کریستین وبر (Christine Webber) در برخی فصل هاى کتاب به خود احترام بگذاریم (Get the self - esteem habit: how you can choose to have confidence and succees in life)، مطالبى درباره ى تغییر گفتار و رفتار نادرست خواهد گفت، اما عمده ى مطالبى که شما در این کتاب با آن رو به رو خواهید شد، درباره ی تغییر فکر و احساس است.
قابل توجه هنرجویان هنرستان رشته کامپیوتر و هنرجویان هنرستان رشته حسابداری با معرفی کتاب (به خود احترام بگذاریم) با شما هستیم.
بنابراین این کتاب با مشخص نمودن اهدافى که باید به سوى آن ها حرکت کنید، شما را به استحکام و استوارى عادت جدید عزت نفس مجهز مى کند. برخی از این اهداف عبارتند از:
- یاد بگیرید به خود احترام بگذارید.
- یاد بگیرید براى خود ارزش قائل شوید.
- یاد بگیرید مسئولیتِ خودتان را به عهده بگیرید.
- یاد بگیرید مراقب خود باشید و به خود اهمیت بدهید.
- یاد بگیرید کل وجودتان یعنى روح و جسم تان را بپذیرید.
- یاد بگیرید با هر وضعیتی که دارید احساس شادمانی کنید.
آنچه در کتاب به خود احترام بگذاریم می آموزید:
- کمک به ایجاد روابط موفق است.
- کمک به کنترل لذت از موفقیت است.
- کمک به رهایی از باورهای منفی است.
- کمک به بیان چیزهایی است که میل دارید بیان کنید.
- کمک به هدایت موفقیت هاست به سوی افزایش احترام به خویشتن.
- کمک در گام برداشتن به سوی خودباوری و زندگی رضایت بخش است.
در بخشی از کتاب به خود احترام بگذاریم می خوانیم:
بگذارید بگویم نوع پرورش بسیارى از کسانى که از عزت نفس پایین رنج مى برند دست کم از بیرون نمودى عادى و غیر قابل توجه داشته است. براى داشتن عزت نفس ضعیف، نیازى به داشتن والدینى خشن، الکلى و معتاد، یا والدینى که رهایتان کرده باشند، نیست. متداول تر این است که ضعف عزت نفس، ریشه در کودکى ای دارد که در آن والدین مرتکب اشتباه خاصى نشده اند، فقط هرگز کاری را به درستی انجام نداده اند یا آن طور که باید از عهده اش برنیامده اند. به عبارت دیگر، انجام ندادن باعث ایجاد مشکلات شده است نه انجام دادن.
غالباً، وقتى از کسى درباره ى کودکى اش سؤال مى کنم، پاسخش را این گونه بیان مى کند که «مطمئنم سایر مراجعان تان دوران کودکى اى بدتر از من داشته اند. من نباید گلایه اى داشته باشم... خوراک و پوشاک که مهیا بود... »
هنرستان کمال دانش در رشته کامپیوتر و رشته حسابداری با بهترین کادر تدریس هر ساله رتبه قابل قبولی در کنکور را دارد.
به عبارت دیگر، بعضى از مردم به نوعی مدافع والدین شان هستند، همچنین از انتقاد از آن ها احساس گناه مى کنند. اما من علاقه مند نیستم بدانم این فرد شرایطى بدتر از دیگرى دارد. این یک مسابقه نیست! تمام آن چه علاقه مندم این است که فضایى مهیا کنم تا شخصى که به من مراجعه کرده بتواند هرچیزى که از هرکسى در دل دارد بیرون بریزد و از انجام این کار در چهاردیوارى اتاق مشاوره ى من احساس امنیت کامل کند.
حالا، دقیقاً نمى دانم در گذشته ى شما چه چیزى وجود داشته که از قدردانى از خود منع تان کرده است، اما امیدوارم با خواندن مثال هایى از نوع والدینى که خیلى خوب نبوده اند، بتوانید بینش مفیدى پیدا کنید تا بفهمید چرا براى خودتان آن اندازه که باید ارزش قائل نیستید.
یک دلیل قانع کننده ی دیگر برای این که باید احساس تان را درباره ى پدر یا مادرتان مشخص کنید این است که اغلب والدین مان براى مدت طولانى دوروبرمان هستند.
منبع: کتابراه