هنرستان فنی و حرفه ای کمال دانش

info@kamaledanesh.ir

0098-21-77208610

۱۳۹۸ جمعه ۱۸ بهمن

زمانی که دیگران از ما تقاضای چیزی را می کنند، جواب رد دادن و یا به بیان بهتر، "نه” گفتن سخت ترین کار ممکن است. امکان دارد به خاطر نشکستن دل طرف مقابل و ناراحت نشدن او به درخواستش جواب مثبت دهید و کاری را که می خواهد انجام دهید.

رشته کامپیوتر حسابداری معماری انیمیشن (پویا نمایی) گرافیک

قابل توجه اولیای هنرجویان هنرستان رشته کامپیوتر و هنرجویان هنرستان رشته حسابداری با مقاله چگونه بدون احساس گناه «نه» بگوییم با شما هستیم.

اما به هرحال شما باید نه گقتن را در مدرسه، خانه و محل کارتان یاد بگیرید تا بتوانید زمان خود را مدیریت کنید و زندگیتان را تحت کنترل خود درآورید. گرچه ممکن است با گفتن نه، احساس گناه در شما به وجود آید، اما به خاطر داشته باشید که در برخی مواقع هم کمک می کند تا از ناامید کردن دیگران اجتناب کنید زیرا نه گفتن، بهتر از این است که کاری را قبول کنید و وقت انجام آن را نداشته باشید.

چرا باید نه گفتن را یاد گرفت؟ با ما همراه باشید تا برخی از دلایل برای "نه" گفتن را بررسی کنیم:

1. باعث مدیریت زمان می شود.

زمانی که شما به درخواستی بله می گویید باید زمان انجام آن را در برنامه خود قرار دهید و همین مساله در مدیریت زندگی تان تاثیر می گذارد. در حقیقت، نه گقتن در مدیریت زمان نیز حائز اهمیت است؛ زیرا به شما کمک می کند زمانتان را به کارهایی که برایتان مهم است و باعث نزدیک شدن به هدفتان می شود، اختصاص دهید.

2. از علاقه شما محافظت می کند.

گفتن نه به شما کمک می کند روی زندگی و اولویت های خودتان تمرکز کنید، به جای اینکه وقتان را برای انجام کارهایی که باعث رضایت دیگران می شود، سپری کنید. نه گفتن تاثیر خوبی را روی انجام کارهایی که به آن علاقه دارید می گذارد و از اینکه دیگران چه کارهایی را به شما دیکته می کنند، جلوگیری می کند. شاید به نظر خودخواهانه باشد اما به نتیجه مثبت و انجام به موقع کار فکر کنید و از طرفی در نظر بگیرید که اگر بر خلاف میلتان کاری را قبول کنید، نتیجه ی آن خستگی و انجام نشدن بهترین شکل کار و غرق شدن در کاری که به آن علاقه ندارید، خواهد شد.

3. مشخص کردن مرز میان افراد

ایجاد مرز باعث می شود که دیگران بدانند شما چه کارهایی را انجام می دهید و چه کارهایی را انجام نمی دهید و همچنین متوجه می شوند شما از عهده تصمیم گیری برای کارهای خودتان بر می آیید.

هنرستان کمال دانش در رشته کامپیوتر و رشته حسابداری با بهترین کادر تدریس هر ساله رتبه قابل قبولی در کنکور را دارد.

حال باید ببینیم که چگونه می توان بدون احساس گناه نه گفت:

1. همین حالا نه بگویید.

به جای گفتن بله و سپس ناامید کردن افراد و موفق نشدن در انجام کارهایشان، در همان لحظه که از شما در خواست می کنند نه بگویید.

2. با نه گفتن روراست باشید.

از گفتن کلمات "شاید" یا "احتمالا" پرهیز کنید. بیشتر افراد از نه گفتن بیشتر از شاید استقبال می کنند زیرا عبارت احتمالی " شاید" نامشخص بودن را نشان می دهد و باعث احساس انرژی زدایی می شود.

3. برای گفتن نه از دلایل دروغ استفاده نکنید.

دروغ گفتن و دلایل دروغ آوردن برای گفتن نه، خود باعث عذاب وجدان می شود، از این رو هیچ وقت برای رد کردن درخواست های دیگران دروغ نگویید زیرا شما به دیگران مدیون نیستید. اگر دوست صمیمیتان از شما درخواستی می کند و شما می توانید برایش دلیل انجام ندادنتان را توضیح دهید اشکالی ندارد اما بدانید با دلیل آوردن برای انجام ندادن کاری بعد از مدتی شما مورد قضاوت دیگران قرار می گیرید، بهتر است بدون دلیل آوردن، نه بگویید.

4. قاطعانه پاسخ دهید.

در نظر داشته باشید که افراد از هر روشی استفاده می کنند تا دیگران را متقاعد به گفتن بله و وادار نمودن به انجام کاری که می خواهند، کنند. به همین دلیل همیشه قاطعانه پاسخ دهید.

5. مؤدبانه نه بگویید.

گفتن نه به این معنی نیست که بی ادبانه رفتار کنید، یاد بگیرید مؤدبانه نه بگویید زیرا باعث می شود بدون احساس گناه درخواست های دیگران را رد کنید.

مهم نیست دیگران با گفتن نه شما چه فکری راجع به تصمیمتان می کنند، گفتن نه به این معنی نیست که شما خودخواه و یا بی ملاحظه هستید، تنها به این معنی است که شما به اندازه کافی قوی هستید تا کارهایتان را اولویت بندی کنید. انسانی باشید که روی حرف خودتان می مانید. زمانتان را مدیرت کنید و به چگونگی تصمیم گیریتان توجه نمایید. باید حواستان به چگونگی گذراندن وقتتان باشد، همیشه بیشترین زمان را برای کاری صرف کنید که بیشترین اهمیت را برای شما دارد.

منبع: مجله اینترنتی کمونه

           برای اینکه شاد و خوشحال باشید، نیاز به یک رویکرد چندجانبه و تمرکز بر روی جنبه‌های مختلف زندگی را دارید. خوشبختی یک حالت ذهنی و احساسی است که ممکن است در هر فرد به شکل‌های مختلفی تجربه شود
           افزایش اعتماد به نفس یک فرایند تدریجی است که نیاز به آگاهی، تمرین و تغییر نگرش دارد. برای تقویت اعتماد به نفس، می‌توانید از روش های مختلفی استفاده کنید
           بیل گیتس (Bill Gates) سیزده ساله بود که مدرسه امکان استفاده از کامپیوتر را برای دانش آموزانش فراهم کرد. او چنان به برنامه نویسی برای کامپیوتر علاقه مند شده بود که اجازه داشت در کلاس ریاضی شرکت نکند و در عوض زمانش را به برنامه نویسی بگذراند.
           در سال 1947 میلادی و در خانواده ای سخت گیر و نسبتا مذهبی در برزیل به دنیا آمد. ذهن پرسشگر و رؤیاپرداز کوئیلو از همان کودکی رؤیای نویسندگی را در سر می پرورانید
           وقتی اکثر معلمان شروع به برنامه ریزی دروس خود برای هفته می کنند، امیدوار کردن دانش آموزان یا ایجاد انگیزه و امید در محصل ها معمولا در الویت برنامه های تدریس شان نیست. با این حال، صرف کمی زمان در هر روز برای آموزش و تمرین مهارت‌های امید می‌تواند مزیت های روشن و سنجیده ای را برای دانش‌آموزان و کل کلاس درس به همراه داشته باشد.