بچه ها در سن راهنمایی (دوره متوسطه اول) و نوجوانان
۱. فرستادن کارت تشکر
تمرین نوشتن پیام تبریک با دست خط خودش، روزی در بزرگ سالی، به ویژه برای کاریابی به درد فرزندتان می خورد.
۲. فرستادن نامه
گذاشتن برگه در پاکت و کامل کردن قسمت مربوط به گیرنده و فرستنده را روی پاکت نامه به کودکتان یاد دهید. چسباندن تمبر و ارسال نامه را با هم تمرین کنید.
قابل توجه اولیای هنرجویان هنرستان رشته کامپیوتر و هنرجویان هنرستان رشته حسابداری با مقاله (10 مهارتی که باید به نوجوان ها یاد بدهید) با شما هستیم.
۳. شناسایی احساسات
با بچه ها درباره احساساتشان و نام هریک صحبت کنید. این مهارت در زندگی، حیاتی است. ناتوانی در شناخت احساساتمان باعث می شود تا تبدیل به آدمی شویم که ناآگاه از احساسی که دارد، خودش را در چیپس و پفک غرق می کند!
۴. اقدام کردن
کودکتان را به عمل کردن و کنش داشتن تشویق کنید؛ مثلا وقتی کودکتان نگران وضعیت نامناسب سطل های زباله در محل زندگی تان است، او را تشویق کنید که با سازمان مربوطه (مثلا سامانه ۱۳۷ شهرداری) تماس بگیرد و موضوع را مطرح کند.
۵. تماس گرفتن
چه در تعیین وقت پزشک و چه سفارش غذا، تماس گرفتن و مکالمه تلفنی مهارتی ضروری در زندگی است. روراست باشیم؛ این کار برای ما آدم بزرگ ها هم دشوار است.
۶. عذرخواهی کردن
دانستن اینکه چه زمانی باید عذرخواهی کنیم، برای هرکسی دشوار است. چیزی که بیشترین تأثیر را در آموزش این مسئله دارد، الگوسازی درست است. پس شما به عنوان فرد بزرگ تر و الگوی کودکتان هر زمان اشتباه کردید، عذرخواهی کنید.
۷. تهیه فهرست خرید
به جای اینکه گاه به گاهی داد بزنند که مامان پفک نداریم (چیزی که همین دیروز خریده اید و بچه ها یک روزه تمامش کرده اند) به آنها یاد دهید که در زمان مناسب، فهرستی از چیزهایی تهیه کنند که باید خریده شوند. بد نیست که سفارش و خرید آنلاین را هم به آنها آموزش دهید.
۸. شناخت منابع معتبر
در دنیای امروز، بچه ها بیشتر و بیشتر در دنیای آنلاین زندگی می کنند. مهم است که آنها اخبار معتبر را از شایعات بی پایه تشخیص دهند. به بچه ها نشان دهید چطور می توانند اعتبار مطلبی را که در اینترنت خوانده اند بررسی کنند. می توانید فهرستی از سایت های مطمئن و معتبر را به آنها ارائه کنید.
۹. عوض کردن پوشک
درست شنیدید! در خیلی از کشورها، بچه داری مهارتی است که در دوران نوجوانی می توانید با آن پول دربیاورید.
هنرستان کمال دانش در رشته کامپیوتر و رشته حسابداری با بهترین کادر تدریس هر ساله رتبه قابل قبولی در کنکور را دارد.
۱۰. شناخت تفاوت ها و احترام به آن
گاهی جزئیات تأثیرات شگرفی به دنبال خواهند داشت. با کودکتان در موقعیت های مختلف درباره تفاوت آدم ها صحبت کنید؛ مثلا درباره اینکه آدمی که از صندلی چرخ دار استفاده می کند، باید از در بزرگ تری عبور کند یا کسی که مشکل شنوایی دارد، با چالش های بیشتری روبه رو است.
کودکی که یاد می گیرد تفاوت ها را ببیند و به آنها احترام بگذارد، در بزرگ سالی به آدمی تبدیل می شود که می داند باید به طرز فکرهای مختلف احترام بگذارد. این درسی است که خیلی از بزرگ تر ها هم به آن نیاز دارند.
منبع: مجله اینترنتی چطور