هنرستان فنی و حرفه ای کمال دانش

info@kamaledanesh.ir

0098-21-77208610

شما اینجا هستید: خانه » اخبار » زندگینامه اروین یالوم »
۱۴۰۲ سه شنبه ۱۷ مرداد

اروین یالوم (Irvin David Yalom) در سال 1931 در واشینگتن دی سی در خانواده ای از مهاجران روس متولد شد. دوران کودکی او در محله ای فقیرنشین گذشت، جایی که بیشتر ساکنانش سیاه پوست بودند. ناامنی محله سبب شد که اروین یالوم از همان کودکی به کتاب خوانی در فضای امن خانه پناه برد، هرچند مشاور و راهنمایی نداشت. والدینش تحصیلات چندانی نداشتند و هرگز کتاب نمی خواندند، تمام تلاش آن ها معطوف به بقای اقتصادی بود. موضوع مطالعه ی اروین یالوم گرچه در ابتدا پراکنده بود، سرانجام ادبیات داستانی مأمن او شد، جهانی جایگزین که برای یالوم منبع الهام و خرد گردید.

در طبقه ی اجتماعی اروین د. یالوم انتخاب آینده ی شغلی محدود بود به رفتن به دانشکده ی پزشکی یا ادامه ی تجارت خانوادگی. برای اروین یالوم مدرسه ی پزشکی به دنیای لئو تولستوی و فئودور داستایوفسکی نزدیک تر به نظر می رسید، از این رو روان پزشکی را برگزید.

قابل توجه اولیای هنرجویان هنرستان رشته کامپیوتر و هنرجویان هنرستان رشته حسابداری با معرفی (زندگینامه اروین یالوم) با شما هستیم.

برای اروین یالوم، روان پزشکی دنیای بی پایان شگفت آوری بود که در آن با بیمارانی روبه رو می شد که هر یک داستانی یگانه و منحصربه فرد داشتند و درمانی متفاوت می طلبیدند. با گذشت زمان، این نگرش او را از حلقه ی روان پزشکی حرفه ای دور کرد، چرا که این محیط را به تمامی تحت سلطه ی نیروهای اقتصادی ای می دید که پیروی از تشخیصی فردیت زدایی شده و مبتنی بر آیین نامه را لازم می دانستند؛ درمانی مختصر برای همه. اروین یالوم که با جریان های فکری دوران خود و فلسفه آشنا بود به سمت درمان مبتنی بر اصول اندیشه ی اگزیستانسیالم کشیده شد.

اولین نوشته های اروین د. یالوم مقالات علمی مشارکتی برای مجلات تخصصی بودند و سپس اولین کتابش، «روان درمانی گروهی: مباحث نظری و کاربردی»، به عنوان متنی برای آموزش روان درمانگران مورد استفاده قرار گرفت، کتابی که به دوازده زبان ترجمه شد. اروین یالوم بخشی از موفقیت خود را در این کتاب مدیون استعداد داستان گویی اش می داند.

اروین یالوم کتاب های تخصصی دیگری نوشت که همگی با اقبال عمومی روبه رو شدند: «روان درمانی اگزیستانسیال»، «روان درمانی گروهی بستری (راهنمای گروه های پیشرو در بخش بستری روان پزشکی)»، و «گروه رویارویی: اولین حقایق».

در ادامه، اروین یالوم برای آموزش ابعاد مختلف درمان اگزیستانسیال به انتقالی ادبی روی آورد و شروع به نوشتن رمان و داستان های درمانی کرد: «دژخیم عشق»، «مامان و معنای زندگی»، «وقتی نیچه گریست»، «دروغگویی روی مبل»، و «درمان شوپنهاور».

هر کدام از این کتاب های پرفروش که برای خوانندگان غیرمتخصص نوشته شده بودند به حدود پانزده تا بیست زبان ترجمه شدند و گاهی نیز ارزش ادبی شان ستوده شد. برای مثال کتاب وقتی نیچه گریست در سال 1992 برنده ی مدال طلای باشگاه مشترک المنافع (Commonwealth Club gold award) برای بهترین داستان شد و در سال 2009 از سوی نمایشگاه کتاب وین تقدیر شد.

همسر اروین د. یالوم، مریلین یالوم، نیز از نویسندگان موفق فمنیست آمریکایی به شمار می آید.

بهترین کتاب های اروین یالوم
کتاب وقتی نیچه گریست (When Nietzsche wept): داستان این کتاب در وین اتریش 1882 می گذرد، ملاقاتی خیالی میان دکتر یوزف بروئرِ روان پزشک و فریدریش نیچه، فیلسوف آلمانی. آمیزه ای از واقعیت و تخیل که در آستانه ی تولد روانکاوی و در رویارویی اش با جریان فلسفی اروپای قرن نوزدهم شکل می گیرد. در این رمانِ اروین یالوم، شخصیت های داستان با کنکاش در اعماق وسوسه های خود قدرت رستگارکننده ی دوستی را کشف می کنند.

کتاب درمان شوپنهاور (The Schopenhauer Cure): درمان شوپنهاور داستان مواجهه با مرگ است. شخصیت اصلی رمانِ اروین یالوم درمانگری است که متوجه سرطان پیشرفته ی خود می شود و این حقیقت او را به بازنگری در کار و زندگی خود وامی دارد. او می خواهد که با بیماران قدیمی خود تماس بگیرد و ببیند آیا توانسته تغییری پایدار در زندگی آن ها به وجود آورد.

کتاب مسئله ی اسپینوزا (The Spinoza Problem: A Novel): درامی روانی-فلسفی که در آن اروین یالوم به سراغ متفکر قرن هفدهم باروخ اسپینوزا می رود و به تأثیر او بر آرمان پرداز نازی، آلفرد روزنبرگ، می پردازد. یالوم در این رمان، با حرکت متناوب میان عصر طلایی آمستردام و آلمان نازی، زندگی درونی این دو مرد مرموز، خاستگاه خیر و شر، و فلسفه ی آزادی و استبدادِ دهشت را کندوکاو می کند.

کتاب روان درمانی اگزیستانسیال (Existential Psychotherapy): این کتاب گرد چهار نگرانی اصلی زندگی یعنی مرگ، آزادی، تنهایی و پوچی شکل گرفته است. موضوع کتاب معنای هر کدام از این دغدغه های وجودی و نوع تضادی است که از رویارویی ما با آن ها نشئت می گیرد. اروین یالوم نشان می دهد که چگونه این نگرانی ها در شخصیت و آسیب شناسی روانی نمود می یابند و چگونه درک ما از آن ها به روند درمان کمک می کند.

هنرستان کمال دانش در رشته کامپیوتر و رشته حسابداری با بهترین کادر تدریس هر ساله رتبه قابل قبولی در کنکور را دارد.

کتاب خیره به خورشید: غلبه بر هراس مرگ (Staring at the Sun: Overcoming the Terror of Death): این کتاب رویکردی دل گرم کننده به دغدغه ی جهانی مرگ دارد. اروین یالوم در این اثر که دربردارنده ی عمری کار و تجربه ی شخصی است به مخاطب کمک می کند تا دریابد که ترس از مرگ هسته ی اصلی بسیاری از اضطراب هاست. این کتاب داستان های شخصی تأثیرگذاری است از افرادی که با دهشت مرگ روبه رو شده اند.

جملات برگزیده اروین یالوم

  • هر فردی باید انتخاب کند که چه میزانی از حقیقت را می تواند تاب آورد. (کتاب وقتی نیچه گریست)
  • ناامیدی بهایی است که فرد برای خودآگاهی می پردازد، عمیق به زندگی بنگرید و همیشه ناامیدی را خواهید یافت. (کتاب وقتی نیچه گریست)
  • عشق ورزیدن به این معنا است که فعالانه دل مشغول زندگی و رشد دیگری باشیم. (کتاب روان درمانی اگزیستانسیال)
  • منشأ سبک زندگی روان نژندانه، ترس از مرگ است؛ ولی از آنجا که توانایی فرد برای یک زندگی خودمختار و خلاق را محدود می کند، دفاع در برابر مرگ، خود مرگی نصفه نیمه است. (کتاب روان درمانی اگزیستانسیال)
  • به هر میزان که زندگی نازیسته ی شما بیشتر باشد، اضطراب مرگ شما بیشتر است. هرچه بیشتر نتوانید زندگی خود را به طور کامل تجربه کنید، بیشتر از مرگ می هراسید. (کتاب خیره به خورشید)

منبع: کتابراه

           افزایش اعتماد به نفس یک فرایند تدریجی است که نیاز به آگاهی، تمرین و تغییر نگرش دارد. برای تقویت اعتماد به نفس، می‌توانید از روش های مختلفی استفاده کنید
           بیل گیتس (Bill Gates) سیزده ساله بود که مدرسه امکان استفاده از کامپیوتر را برای دانش آموزانش فراهم کرد. او چنان به برنامه نویسی برای کامپیوتر علاقه مند شده بود که اجازه داشت در کلاس ریاضی شرکت نکند و در عوض زمانش را به برنامه نویسی بگذراند.
           در سال 1947 میلادی و در خانواده ای سخت گیر و نسبتا مذهبی در برزیل به دنیا آمد. ذهن پرسشگر و رؤیاپرداز کوئیلو از همان کودکی رؤیای نویسندگی را در سر می پرورانید
           وقتی اکثر معلمان شروع به برنامه ریزی دروس خود برای هفته می کنند، امیدوار کردن دانش آموزان یا ایجاد انگیزه و امید در محصل ها معمولا در الویت برنامه های تدریس شان نیست. با این حال، صرف کمی زمان در هر روز برای آموزش و تمرین مهارت‌های امید می‌تواند مزیت های روشن و سنجیده ای را برای دانش‌آموزان و کل کلاس درس به همراه داشته باشد.
           یکی از نوابغ مسلم ادبیات روسیه در قرن نوزدهم بود. دو رمانِ «جنگ و صلح» و «آنا کارنینا» از شاهکارهای فناناپذیر این داستان نویس شهیر به شمار می‌روند