هنرستان فنی و حرفه ای کمال دانش

info@kamaledanesh.ir

0098-21-77208610

شما اینجا هستید: خانه » اخبار » زندگینامه استیون هاوکینگ »
۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد

استیون هاوکینگ (Stephen Hawking)، دانشمند مشهور انگلیسی، در 8 ژانویه ی 1942 در آکسفورد انگلیس به دنیا آمد. این تاریخ دقیقا 300 سال پس از درگذشت گالیلئو گالیله است.

خانواده ی استیون هاوکینگ اهل علم بودند. مادر استیون هاوکینگ در دهه ی 1930 در دانشگاه آکسفورد تحصیل کرده بود. در آن زمان، زنان اندکی بودند که می توانستند به تحصیلات عالی راه پیدا کنند. پدر او نیز از دانشگاه آکسفورد فارغ التحصیل شده بود و در زمینه ی داروسازی پژوهش می کرد.

استیون هاوکینگ تحصیل در رشته ی فیزیک را در سال 1962 در دانشگاه آکسفورد آغاز کرد. او در سال 1966 وارد مقطع دکترای رشته ی فیزیک دانشگاه کمبریج شد. در اوایل دهه ی 1960، استیون هاوکینگ دچار بیماری لاعلاجی شد که باعث می شد عضلات او به مرور تحلیل برود و توانایی هایش را از دست بدهد. اما او از پای ننشست و فعالیت های علمی خود را ادامه داد.

استیون هاوکینگ در حوزه ی فیزیک نظری کار می کرد و آثار او بر علم فیزیک تأثیر بسیار زیادی گذاشت. استیون هاوکینگ بر روی نسبیت عام متمرکز بود و به طور مشخص، فیزیک سیاه چاله ها را بررسی می کرد.

قابل توجه اولیای هنرجویان هنرستان رشته کامپیوتر و هنرجویان هنرستان رشته حسابداری با معرفی (زندگینامه استیون هاوکینگ) با شما هستیم.

فعالیت ها و پژوهش های علمی استیون هاوکینگ افتخارهای مختلفی را برای او به همراه داشت. انجمن سلطنتی لندن در سال 1974 استیون هاوکینگ را به عنوان یکی از جوان ترین اعضای خود انتخاب کرد. همچنین او در سال 1977 به عنوان استاد فیزیک در دانشگاه کمبریج انتخاب شد. هاوکینگ در همان سال استاد ریاضیات دانشگاه کمبریج نیز شد، جایگاهی که در سال های دور در اختیار آیزاک نیوتون بود.

استیون هاوکینگ در 14 مارس 2018 درگذشت.

بهترین کتاب های استیون هاوکینگ
استیون هاوکینگ با نوشته های خود تأثیر زیادی بر روی علم فیزیک گذاشته است. در این بخش به بهترین کتاب های استیون هاوکینگ خواهیم پرداخت:

کتاب طرح بزرگ (The Grand Design): از سؤالات مهمی که ذهن بشر را در طول تاریخ به خود مشغول کرده این است که کهکشان ها و سیارات چگونه به وجود آمده اند. استیون هاوکینگ در این کتاب درباره ی یافته های خود در زمینه ی چگونگی پیدایش کهکشان ها سخن گفته است. این کتاب پس از انتشار بلافاصله توانست در فهرست کتاب های پرفروش نیویورک تایمز قرار بگیرد. شما می توانید کتاب صوتی طرح بزرگ را در کتابراه بشنوید یا نسخه ی الکترونیکی آن را مطالعه کنید.

کتاب زندگی من (My Brief History): استیون هاوکینگ فراز و نشیب های بسیاری را در زندگی خود تجربه کرد. او در دوران جنگ جهانی دوم و بمباران لندن به دنیا آمد و در جوانی دچار یک بیماری شد که قدرت حرکت و سخن گفتن را از او گرفت. استیون هاوکینگ، با وجود همه ی این مشکلات، به پژوهش های علمی خود پرداخت و به موفقیت رسید. استیون هاوکینگ در این کتاب با زبانی ساده و روان از زندگی خود می گوید.

کتاب جهان در پوست گردو (The Universe in a Nutshell): استیون هاوکینگ در این کتاب درباره ی یکی از مهم ترین نظریات فیزیک نظری سخن می گوید. او در این کتاب نظریه ی نسبیت عام و تئوری تاریخچه های چندگانه را در کنار هم قرار می دهد و نظریه ای جدید ایجاد می کند. استیون هاوکینگ در این کتاب سعی دارد با یک نظریه همه ی پدیده های جهان را توضیح دهد. شما در این کتاب با مفاهیم مختلف در فیزیک نظری آشنا خواهید شد.

کتاب پاسخ های کوتاه به پرسش های اساسی (Brief Answers to the Big Questions): این کتاب مجموعه ای از دست نوشته های استیون هاوکینگ است که پس از مرگ او منتشر شد. بشر همواره پرسش های مختلفی را با خود به همراه داشته و تلاش کرده تا از روش های مختلف به پاسخ این پرسش ها برسد. استیون هاوکینگ در این کتاب به این پرسش های عمیق پاسخ داده است.

کتاب هایی که در اینجا معرفی کردیم از جمله بهترین آثار استیون هاوکینگ به حساب می آیند. شما می توانید نسخه ی صوتی و الکترونیکی کتاب های استیون هاوکینگ را در کتابراه بشنوید و بخوانید.

استیون هاوکینگ از نگاه دیگران
استیون هاوکینگ در میان دانشمندان و عموم مردم شخصیت محبوب و شناخته شده ای است. به همین دلیل کتاب های مختلفی درباره ی او نوشته شده است. در این بخش، به بهترین کتاب ها درباره ی استیون هاوکینگ خواهیم پرداخت:

کتاب دو سالی که به اندازه دو قرن گذشت: این کتاب زندگی نامه ی استیون هاوکینگ است. نیره افکاریان این کتاب را به زبانی روان و جذاب نوشته است. نیره افکاریان در این کتاب به این موضوع می پردازد که استیون هاوکینگ در چه شرایطی به بیماری اش پی برد و این اتفاق چه تأثیراتی بر زندگی اش گذاشت.

مجله دانشمند - شماره 655: مجله ی دانشمند یکی از مهم ترین مجلات علمی ایران است. این مجله تلاش می کند که آخرین اخبار دنیای علم را به اطلاع مشتاقان این حوزه برساند. مجله ی دانشمند در زمان درگذشت استیون هاوکینگ شماره ای را به این دانشمند اختصاص داد و فعالیت های علمی و همین طور زندگی این دانشمند را بررسی کرد.

هنرستان کمال دانش در رشته کامپیوتر و رشته حسابداری با بهترین کادر تدریس هر ساله رتبه قابل قبولی در کنکور را دارد.

کتاب خدا و استیون هاوکینگ (God and Stephan Hawking: Whose Design Is It Anyway): جان سی. لن نوکس در این کتاب نظریات استیون هاوکینگ را بررسی کرده است. جان سی. لن نوکس معتقد است که استیون هاوکینگ تعارض بزرگی میان علم و دین می دید و همین باعث می شد دیدگاه های خاصی درباره ی دین داشته باشد. لن نوکس در ادامه بیان می کند که او مانند استیون هاوکینگ فکر نمی کند و چنین تعارضی را میان علم و دین نمی یابد و اتفاقاً او از طریق علم، به خدا ایمان پیدا کرده است.

اقتباس های سینمایی از استیون هاوکینگ
زندگی استیون هاوکینگ بسیار الهام بخش است. شخصی که با تمام ناتوانایی های جسمی اش جنگید و با ذهنش جهان علم را فتح کرد. به همین دلیل، بر اساس زندگی استیون هاوکینگ فیلمی ساخته شده است. همچنین مستندهای علمی مختلفی با حضور استیون هاوکینگ منتشر شده است. در ادامه، به برخی از این آثار خواهیم پرداخت:

تئوری همه چیز (The Theory of Everything): جیمز مارش، کارگردان انگلیسی و برنده ی جایزه ی اسکار، این فیلم را در سال 2014 ساخته است. از مهم ترین بازیگران این فیلم می توان به فلیسیتی جونز و ادی ردمین اشاره کرد. ادی ردمین در این فیلم نقش استیون هاوکینگ را ایفا کرد که تحسین منتقدان را برانگیخت. او برای این نقش برنده ی جایزه ی بفتا و نامزد جایزه ی اسکار شد. فیلم تئوری همه چیز بر روی رابطه ی استیون هاوکینگ و همسرش متمرکز شده است.

در جهان استیون هاوکینگ (Into the Universe with Stephen Hawking): در جهان استیون هاوکینگ مستندی سه قسمتی است که به نظریات علمی استیون هاوکینگ پرداخته است. این مستند در سال 2010 ساخته شده است.

منبع: کتابراه

           بیل گیتس (Bill Gates) سیزده ساله بود که مدرسه امکان استفاده از کامپیوتر را برای دانش آموزانش فراهم کرد. او چنان به برنامه نویسی برای کامپیوتر علاقه مند شده بود که اجازه داشت در کلاس ریاضی شرکت نکند و در عوض زمانش را به برنامه نویسی بگذراند.
           در سال 1947 میلادی و در خانواده ای سخت گیر و نسبتا مذهبی در برزیل به دنیا آمد. ذهن پرسشگر و رؤیاپرداز کوئیلو از همان کودکی رؤیای نویسندگی را در سر می پرورانید
           وقتی اکثر معلمان شروع به برنامه ریزی دروس خود برای هفته می کنند، امیدوار کردن دانش آموزان یا ایجاد انگیزه و امید در محصل ها معمولا در الویت برنامه های تدریس شان نیست. با این حال، صرف کمی زمان در هر روز برای آموزش و تمرین مهارت‌های امید می‌تواند مزیت های روشن و سنجیده ای را برای دانش‌آموزان و کل کلاس درس به همراه داشته باشد.
           یکی از نوابغ مسلم ادبیات روسیه در قرن نوزدهم بود. دو رمانِ «جنگ و صلح» و «آنا کارنینا» از شاهکارهای فناناپذیر این داستان نویس شهیر به شمار می‌روند
           ارنست همینگوی یکی از برجسته‌ترین نویسندگان تاریخ ادبیات است. او توانست به معتبرترین جوایز ادبی مانند پولیتزر و نوبل، دست پیدا کند. همینگوی در مهم‌ترین وقایع تاریخی نظیر جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم و جنگ داخلی اسپانیا حضور داشته است و آثارش متاثر از این وقایع است.