وودی آلن (Woody Allen)، با نام اصلی آلن استوارت کونیگسبرگ، در 1 دسامبر سال 1935 در نیویورک به دنیا آمد. او در خانواده به خواهر کوچک ترش نزدیک بود که بعدها نقش تهیه کنندگی فیلم های وودی آلن را بر عهده گرفت. وودی آلن در کودکی فعالیت های مختلفی را آزمود، او به ورزش های گوناگون، فیلم و موسیقی جاز پرداخت. وودی آلن نویسندگی را در همان دوران مدرسه آغاز کرد. او در دبیرستان نوشته های خود را برای مجلات مختلف می فرستاد تا چاپ شوند و در 15سالگی از این طریق هفته ای 25 دلار به دست می آورد.
وودی آلن نوشتن برای تلویزیون را در سال 1956 آغاز کرد و برای برنامه های معروف آن روزگار متن طنز می نوشت. وودی آلن هم زمان با کار در تلویزیون، در صحنه های مختلف به استندآپ کمدی می پرداخت که موجب شد توانایی اجرای او نیز شناخته شود. در همین برهه، برنامه های مختلف تلویزیونی از او به عنوان مهمان یا برای اجرای استندآپ کمدی دعوت می کردند. چارلز فلدمن، تهیه کننده ی هالیوود، یکی از اجراهای وودی آلن را در سال 1964 دید و به او پیشنهاد همکاری در یک فیلم به عنوان نویسنده و بازیگر را داد.
فعالیت های وودی آلن در هالیوود در فیلم های دیگری نیز ادامه پیدا کرد، تا اینکه او در سال 1966 نمایشنامه ای را به نام «از این آب ننوشید» (Don't Drink the Water) نوشت که در تئاتر برادوی با تحسین منتقدان روبه رو شد. البته در آن سال ها وودی آلن نوشتن برای نشریات و مجلات را رها نکرد و برای روزنامه های مشهوری چون نیویورکر مطالب طنز می نوشت.
وودی آلن برای نخستین بار در فیلم «پول رو بردار و فرار کن» (Take the Money and Run) در مقام کارگردان ظاهر شد و جایگاه خود را در سینما با همین فیلم تثبیت کرد. این فیلم سرآغازی بر موفقیت های وودی آلن در سینما بود. او اکنون به عنوان یکی از کارگردانان صاحب سبک سینما شناخته می شود.
قابل توجه اولیای هنرجویان هنرستان رشته کامپیوتر و هنرجویان هنرستان رشته حسابداری با معرفی (زندگینامه وودی آلن) با شما هستیم.
بهترین کتاب های وودی آلن
وودی آلن یکی از بهترین نویسندگان و کارگردانان آثار کمدی است. در این بخش، به بهترین کتاب های وودی آلن خواهیم پرداخت:
کتاب عوارض جانبی (Side Effects): کتاب عوارض جانبی 8 داستان کوتاه طنز وودی آلن را در بر دارد. این کتاب در سال 1980 منتشر شد و برای وودی آلن جایزه ی او. هنری را به ارمغان آورد. از عناوین داستان های این کتاب می توان به «محکوم»، «توجیه بنده» و «فصل کاگل ماس» اشاره کرد.
کتاب مرگ در می زند (Death knocks): کتاب مرگ در می زند یکی از مشهورترین نمایشنامه های طنز وودی آلن است که تنها دو شخصیت دارد و وقایع آن در یک پرده رخ می دهد. شخصیت اصلی این نمایشنامه پیرمردی است که ناگهان با مرگ مواجه می شود و تلاش می کند تا با شیوه های مختلف از آن فرار کند.
کتاب حباب معلق (The Floating Light Bulb): حباب معلق نمایشنامه ای است که در سال 1982 منتشر شد و در همان سال انتشار در تئاتر برادوی به روی صحنه رفت و توجه بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرد. این نمایشنامه داستان کودکی به نام پاول را روایت می کند که خجالتی است و می کوشد با شعبده بازی از خجالت خود بکاهد و وارد جامعه شود.
کتاب هایی که در این بخش معرفی کردیم از جمله بهترین آثار وودی آلن است. وودی آلن کتاب های دیگری نیز دارد که از آن ها می توان به کتاب «دفاع از دیوانگی» و «افاده ای ها» اشاره کرد.
ارجاعات ادبی فیلم های وودی آلن
وودی آلن در آثار خود نشان داده است که تسلط و علاقه ی ویژه ای به ادبیات و به خصوص ادبیات روسیه دارد. در این بخش، به فیلم هایی از وودی آلن خواهیم پرداخت که در آن ها وودی آلن به آثار ادبی ارجاع داده است:
زندگینامه و دانلود بهترین کتاب های وودی آلن
فیلم نیمه شب در پاریس (Midnight in Paris): نیمه شب در پاریس یکی از فیلم های تحسین شده ی وودی آلن است که هم منتقدان و هم مخاطبان آن را پسندیدند. شخصیت اصلی این فیلم مردی به نام جیل است که همراه خانواده اش به پاریس می رود و در یک شب ناگهان خود را در قرن بیستم و در سال هایی می بیند که نویسندگان مورد علاقه اش مثل ارنست همینگوی و اسکات فیتز جرالد در پاریس زندگی می کنند. وودی آلن برای این فیلم نامزد جایزه ی اسکار فیلم نامه نویسی شد.
فیلم عشق و مرگ (Love and Death): فیلم عشق و مرگ در سال 1975 منتشر شد. وودی آلن در این فیلم کمدی به ادبیات روسیه می پردازد و در فیلم به رمان های معروف روسی، از جمله جنگ و صلح نوشته ی لئو تولستوی و برادران کارامازوف نوشته ی فئودور داستایوفسکی، ارجاع می دهد. داستان فیلم درباره ی مردی روسی است که ناگهان با حمله ی ناپلئون به روسیه مواجه می شود. در این فیلم، دایان کیتن و وودی آلن نقش های اصلی را ایفا می کنند.
آفرودیت توانا (Mighty Aphrodite): آفرودیت توانا در سال 1995 به روی پرده رفت. وودی آلن در ساخت این فیلم کمدی از فرم تراژدی های یونانی استفاده کرده است، و در بخش هایی از فیلم، گروهی همچون همسرایان نمایشنامه های سوفوکلس و اوریپید به روی صحنه می آیند و شخصیت اصلی را راهنمایی می کنند. میرا سوروینو، یکی از بازیگران اصلی فیلم، به جایزه ی اسکار بهترین بازیگر زن دست یافت.
جوایز و افتخارات وودی آلن
وودی آلن یکی از بهترین فیلم سازان معاصر است که در آثار خود از سبک به خصوصی از طنز استفاده می کند. وودی آلن در طول فعالیت های هنری خود نامزد جوایز بسیاری در مراسم اسکار شده و در میان این نامزدی ها، چهار جایزه ی اسکار را به دست آورده است. او برای فیلم هانا و خواهرانش (Hannah and Her Sisters)، نیمه شب در پاریس (Midnight in Paris) و آنی هال (Annie Hall) برنده ی جایزه ی اسکار شده است.
هنرستان کمال دانش در رشته کامپیوتر و رشته حسابداری با بهترین کادر تدریس هر ساله رتبه قابل قبولی در کنکور را دارد.
جملات برگزیده وودی آلن
وودی آلن از طنزهای ظریف و خلاقانه ای در دیالوگ ها و جملات خود استفاده می کند، به طوری که یک بار شنیدن آن ها باعث می شود در یاد بمانند. در این بخش، به جملات برگزیده ی وودی آلن خواهیم پرداخت:
جمعه از خواب بیدار شدم و از آنجا که جهان در حال بسط یافتن است، بیشتر از معمول طول کشید تا روبدوشامبرم را پیدا کنم. (کتاب هرج و مرج محض)
اسپینوزا از طرف دیگر شام کم می خورد، چون معتقد بود که خدا در همه چیز حضور دارد و فرو دادن پیراشکی گوشت با این باور که در واقع روی «علت همه چیز» سس خرسی می زنی بسیار هولناک است. (کتاب هرج و مرج محض)
لیندا: حرف هات خیلی قشنگن. آلن: دیالوگ های کازابلانکاس. کل زندگیم منتظر بودم که اینها رو به یکی بگم. (کتاب مُتل ماه عسل)
منبع: کتابراه