هنرستان فنی و حرفه ای کمال دانش

info@kamaledanesh.ir

0098-21-77208610

شما اینجا هستید: خانه » اخبار » زندگینامه بیل گیتس »
۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر

بیل گیتس (Bill Gates)، با نام اصلی ویلیام هنری گیتس سوم (William Henry Gates III)، 28 اکتبر 1955 در واشنگتن آمریکا به دنیا آمد. پدرش، ویلیام گیتس، وکیل و مادرش، مری مکسول، عضو هیئت مدیره ی یک شرکت امور مالی بود. او در مدرسه ی خصوصی تحصیل کرد و سیزده ساله بود که مدرسه امکان استفاده از کامپیوتر را برای دانش آموزانش فراهم کرد. بیل گیتس چنان به برنامه نویسی برای کامپیوتر علاقه مند شده بود که اجازه داشت در کلاس ریاضی شرکت نکند و در عوض زمانش را به برنامه نویسی بگذراند. او اولین برنامه اش را که یک بازی بود، برای همین کامپیوتر نوشت.

بیل گیتس از همان زمان به فکر کسب درآمد از طریق برنامه نویسی برای کامپیوتر بود. او وارد دانشگاه هاروارد شد. در سال های دانشگاه هم دستاوردهایی داشت؛ در سال دوم دانشگاه، یک الگوریتم مرتب سازی نوشت که بیش از سی سال، رکورددار پیدا کردن سریع ترین راه حل بود. بیل گیتس همچنین در هاروارد با استیو بالمر آشنا شد و بعدتر در مایکروسافت با او همکاری کرد. با این حال، بعد از دو سال دانشگاه را رها کرد.

خانواده ی بیل گیتس دوست داشتند که او، مانند پدر، در رشته ی حقوق تحصیل کند، اما خواسته ی آن ها عملی نشد. با این حال، بیل گیتس پس از گذشت سال ها دکترای افتخاری هاروارد را به دست آورد.

آغاز به کار شرکت مایکروسافت

بیل گیتس بعد از رها کردن دانشگاه، به دوست قدیمی اش، پل آلن، ملحق شد. آن ها در سال 1975 شرکت مایکرو-سافت را در نیومکزیکو راه اندازی کردند و بعد از یک سال، نام آن را به مایکروسافت تغییر دادند. آن ها باور داشتند که کامپیوتر به زودی به شی ارزشمندی تبدیل می شود که در هر خانه و روی میز هر نفری وجود دارد.

بیل گیتس به مدت 25 سال در نقش مدیرعامل شرکت مایکروسافت فعالیت کرد. او در سال 2000 از این سمت استعفا داد و جایش را به استیو بالمر، دوست دوران دانشگاهش، سپرد. خودش نیز در سمت مدیر ارشد اجرایی و رئیس هیئت مدیره مشغول به فعالیت بود. بیل گیتس در سال 2014 با این سمت نیز خداحافظی کرد و جان دبلیو تامسن به عنوان مدیر ارشد اجرایی مایکروسافت منصوب شد.

شرکت مایکروسافت کار خود را با ساخت برنامه های کامپیوتری آغاز کرد، اما در حال حاضر کامپیوتر و حتی تلفن همراه نیز می سازد.

زندگی خانوادگی و فرزندان بیل گیتس

بیل گیتس در سال 1994 با ملیندا فرنچ، که یکی از کارمندان شرکت مایکروسافت بود، ازدواج کرد. آن ها سه فرزند به نام های جنیفر، روری و فیبی دارند. اما در سال 2021 اعلام کردند که قرار است از یکدیگر جدا شوند. هرچند آن ها این موضوع را نیز اعلام کردند که در کنار یکدیگر به فعالیت های خیریه ی خود ادامه خواهند داد.

بهترین کتاب های بیل گیتس
کتاب تجارت، سرعت، تفکر (Business @ the Speed of Thought) در سال 1999 به چاپ رسید. بیل گیتس در این کتاب از ایده ی سیستم دیجیتالی به هم پیوسته صحبت می کند و توضیح می دهد چطور با کمک گرفتن از فناوری اطلاعات، می توان نیازهای افراد در خانه و محل کار را برطرف کرد.

کتاب تغییرات اقلیمی و آینده ی بشر (How to Avoid a Climate Disaster) در سال 2021 منتشر شد. بیل گیتس در این کتاب از بحران های محیط زیستی نوشته و راهکارهای خود را برای رهایی از این وضعیت بحرانی به شکل ساده بیان کرده است.

کتاب چگونه از پاندمی بعدی جلوگیری کنیم (How to Prevent the Next Pandemic) در سال 2022 انتشار یافت. تجربه ی شیوع همه گیر ویروس کرونا تجربه ی عجیبی برای مردم جهان بود. این کتاب با بهره گرفتن از فناوری اطلاعات، به بررسی روش های مختلفی می پردازد که به جلوگیری از یک پاندمی منجر می شود.

جوایز و افتخارات بیل گیتس
بیل گیتس در سال 2005 لقب شوالیه ی امپراتوری بریتانیا (Knight Commander of the Order of the British Empire) را از ملکه الیزابت دریافت کرد.

مجله ی تایم در سال 2000 بیل گیتس را به عنوان یکی از تأثیرگذارترین شخصیت های جهان معرفی کرد و در سال 2005 نیز این عنوان را به او و همسرش داد.

باراک اوباما، چهل وچهارمین رئیس جمهور آمریکا، در سال 2016 مدال آزادی ریاست جمهوری (Presidential Medal of Freedom) را به پاس تلاش های بشردوستانه ی این زوج به بیل و ملیندا گیتس اعطا کرد.

حقایقی جالب درباره بیل گیتس
در سال 2004، آدرس ایمیل بیل گیتس به طور گسترده ای در جهان پخش شد و او حدود چهار میلیون ایمیل دریافت کرد. هرچند بیشتر ایمیل ها هرزنامه بودند، بسیاری نیز یادداشت هایی بودند که روش های پولدار شدن را آموزش می دادند. البته دریافت این ایمیل ها به نظر خود او تا حدی خنده دار است.

خانه ای که بیل گیتس در آن زندگی می کند روی تپه ای در واشنگتن قرار دارد و چشم اندازی رو به دریاچه ی واشنگتن دارد. خانه و زمینی که خانه در آن قرار گرفته 125 میلیون دلار ارزش دارد و مالیات آن در سال یک میلیون دلار است.

بیل گیتس مجموعه ای از دست نوشته های لئوناردو داوینچی را در یک حراجی در سال 2004 خرید. او برای این دست نوشته ها مبلغ 30.8 میلیون دلار پرداخت کرد و در یک مصاحبه از میزان اهمیت این دست نوشته ها گفت: اگر خانه ام در حال سوختن باشد و مجبور باشم بین نجات دادن میراث خودم و این دست نوشته ها یکی را انتخاب کنم، حتماً نوشته های لئوناردو داوینچی را نجات می دهم!

برنامه ی روزانه ی بیل گیتس، درست مانند برنامه ی روزانه ی رئیس جمهور ایالات متحده ی آمریکا، دقیقه به دقیقه برنامه ریزی شده است. با این حال، در این برنامه ریزی مفصل، او همیشه جایگاهی برای کتاب خواندن در نظر می گیرد؛ کتابخانه ی بزرگ او نیز مزین به نقل قولی از کتاب «گتسبی بزرگ» نوشته ی اسکات فیتز جرالد است.

بیل گیتس و همسرش ملیندا فرنچ گیتس در سال 2000 بنیاد خیریه ی خانوادگی ای را به نام بنیاد بیل و ملیندا گیتس راه اندازی کردند. این دو به همراه وارن بافت، از اعضای هیئت مدیره ی این بنیاد هستند و اهدافی مانند افزایش سلامتی و کاهش فقر در جهان و توسعه ی امکانات آموزشی در آمریکا را دنبال می کنند.

بیل گیتس در طول جلسات کاری، بارها و بارها این جمله را به زبان آورده است: «این احمقانه ترین چیزی است که شنیده ام.» البته هدف او از بیان چنین جمله ای این است که ببیند کسی که در حال ارائه ی طرحش است چقدر به ایده ی خود باور دارد و چقدر می تواند از طرحش دفاع کند و حرفش را به کرسی بنشاند. در واقع، او به کمک این روش مدیریتی تلاش می کند نبوغ و ابتکار عمل را در کارمندانش حفظ کند.

منبع: کتابراه

           بیل گیتس (Bill Gates) سیزده ساله بود که مدرسه امکان استفاده از کامپیوتر را برای دانش آموزانش فراهم کرد. او چنان به برنامه نویسی برای کامپیوتر علاقه مند شده بود که اجازه داشت در کلاس ریاضی شرکت نکند و در عوض زمانش را به برنامه نویسی بگذراند.
           در سال 1947 میلادی و در خانواده ای سخت گیر و نسبتا مذهبی در برزیل به دنیا آمد. ذهن پرسشگر و رؤیاپرداز کوئیلو از همان کودکی رؤیای نویسندگی را در سر می پرورانید
           وقتی اکثر معلمان شروع به برنامه ریزی دروس خود برای هفته می کنند، امیدوار کردن دانش آموزان یا ایجاد انگیزه و امید در محصل ها معمولا در الویت برنامه های تدریس شان نیست. با این حال، صرف کمی زمان در هر روز برای آموزش و تمرین مهارت‌های امید می‌تواند مزیت های روشن و سنجیده ای را برای دانش‌آموزان و کل کلاس درس به همراه داشته باشد.
           یکی از نوابغ مسلم ادبیات روسیه در قرن نوزدهم بود. دو رمانِ «جنگ و صلح» و «آنا کارنینا» از شاهکارهای فناناپذیر این داستان نویس شهیر به شمار می‌روند
           ارنست همینگوی یکی از برجسته‌ترین نویسندگان تاریخ ادبیات است. او توانست به معتبرترین جوایز ادبی مانند پولیتزر و نوبل، دست پیدا کند. همینگوی در مهم‌ترین وقایع تاریخی نظیر جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم و جنگ داخلی اسپانیا حضور داشته است و آثارش متاثر از این وقایع است.